Mediation

Luisteren - Begrijpen - Verbinden

Wat is Mediation?

Wie is Ton Croiset van Uchelen - Mediator?

Aanpak

Multi-disciplinair

Ervaring

Vertrouwenspersoon

f3fa92_8a719841ac014e49baf62634a72d05a1~mv2

Wat is Mediation?

Mediation gaat om het bespreekbaar maken van conflicten. De bedoeling is dat betrokkenen door middel van een aantal gesprekken samen tot een oplossing komen.

Als partner bij “Partner-Mediation” (www.partner-mediation.nl) heb ik de filosofie dat het werken in co-mediation ruimte biedt aan meerdere invalshoeken, met vaak verrassende resultaten. Uiteraard zijn ook andere mediation oplossingen bespreekbaar.

Wie is Ton Croiset van Uchelen - Mediator?

Als gecertificeerd MfN mediator ben ik meer dan in staat om partijen bij elkaar te brengen. Zowel bij puur zakelijke conflicten als bij problemen in de meer persoonlijke sfeer.
Ik breng vertrouwen én veiligheid aan tafel.

Mijn ervaring heb ik opgedaan bij zakelijke conflicten, arbeidsrechtelijke geschillen zoals een (dreigend) ontslag, bij opvolgingskwesties in o.a. het familiebedrijf en in sport. Een belangrijk aandachtsgebied van Partner-Mediation - en dus van mij – betreft het werken met start-ups en scale-ups. Met name in de preventieve sfeer, via de door ons ontwikkelde pre-mediation. Vele start-ups en hun stakeholders laten mij weten zeer blij te zijn met de hulp bij het vroegtijdig signaleren en oplossen van onderlinge (en vaak niet uitgesproken problemen).

Aanpak

Nadat beide partijen de mediation overeenkomst hebben getekend start ik zo snel mogelijk met de gesprekken. Meestal plenair, maar soms, als de omstandigheden dat vragen, ook met partijen afzonderlijk. Altijd transparant. Ik schep een open sfeer en probeer partijen naar elkaar te laten luisteren en zich open te stellen voor oplossingen. Misschien wel “out-of-the-box”. Niets mooiers dan uiteindelijk tot verbinding te komen.

Multi-disciplinair

Niet zozeer kennis van branches is relevant, maar wel, en met name ervaring met verschillende type conflicten en verschillende type mensen en partijen (en die ervaring is in ruime mate aanwezig!).
Ik los het conflict niet op: in mediation doen partijen dat zelf. Ik help en faciliteer de partijen wél, en doe dat voor alle belanghebbenden bij:

  • Ondernemingen
  • Ondernemers, ook start-ups
  • (Zaken)partners, teams, familie
  • Arbeidsrechtelijke geschillen
  • Meer-partijen complexiteit
  • Breed in aandachtsgebieden
  • Franchise-mediation

Ervaring

Mediation is bij uitstek geschikt als middel bij (dreigende) conflicten in vele branches. Mijn ervaring ligt onder meer bij:

  • Franchising
  • FMCG – Retail
  • Gezondheidszorg - Farmacie
  • IT
  • Industrie
  • B-to-B
  • Sport (instellingen – verenigingen – professionals - betrokkenen o.a. sponsors)
  • Familiebedrijven – opvolging – estate planning

Ik heb ervaring in mediation bij vele type conflicten en met evenzovele zakelijke en particuliere partijen. Wat mij helpt zijn alle inzichten die ik heb verkregen in conflicten, met vertrouwensbreuken, in ruzie en bij contractsonderhandelingen in mijn functies als juridisch eindverantwoordelijke, en zeker ook vanwege mijn bestuurslidmaatschappen van maatschappelijke- en sportorganisaties.

Vertrouwenspersoon

Met mijn ervaring als General Counsel, Trusted Advisor en mediator wordt ik geregeld aangezocht als onafhankelijk vertrouwenspersoon. Als vast aanspreekpunt binnen bedrijven of op interim basis. Mijn ervaring is dat medewerkers het zeer waarderen als er binnen de organisatie een vaste persoon beschikbaar is om vertrouwelijk het hart te luchten of een misstand aan de kaak te stellen. Denk bv aan grensoverschrijdend gedrag.
Ook voor een intern onderzoek naar bedrijfscultuur, misstanden en dergelijke én voor het bespreekbaar maken van de bevindingen en van verbeterplannen kunt u bij mij terecht. Ik werk daarbij vaak multidisciplinair samen met collega's van Partner-Mediation (www.partner-mediation.nl).